Internette Yer Yerinden Oynuyor

Aktivitiez.net adresinde hizmet veren site, insanları bilgisayar başına hapseden “çarpık sosyal medya” kavramını düzeltmeye ve internetin yeni devrimcisi olmaya aday.

Çevrenizdeki sergi/konser salonu, sinema veya halı sahaları mı öğrenmek istiyorsunuz?

Ya da, bunlardan birinin sahibi misiniz? Yemek kursunuz ya da halı sahanızı tanıtmak, üyelerinizi kolayca bilgilendirmek ve etkinliklerinizden haberdar etmek mi istiyorsunuz?

Futbol ya da tenis oynamak istiyor, rakip mi bulamıyorsunuz?

Yoksa, sizinle aynı ilgi alanındaki insanlarla mı tanışmak istiyorunuz?

Kimya ya da tenis dersi hocası ya da öğrencisi mi arıyorsunuz?

Uzaktaki akrabalarınızla görüntülü sohbet ederek hasret mi gidereceksiniz?

Takımlar kurabileceğiniz, takımlar arasında gerçek hayatta maç yapabileceğiniz, aktiviteler düzenleyip, çevrenizdeki tüm aktivitelerden haberdar olabileceğiniz bir site ilginizi çeker mi?

Google internette bir devrim yarattı.

Facebook, “sosyal medya” kavramını getirerek, kendi internetini oluşturdu.

Okunuşu, ingilizcede “Etkinlikler” anlamına gelen Aktivitiez.net ise, insanları bilgisayar başına hapseden “eski moda” sosyal medyayı, sağlam temeller üzerine oturtuyor.

Geleneksel sosyal medyadaki tüm olanakları sağlayan, fakat tamamen gerçek hayata odaklı çalışan Aktivitiez.net internetin yeni devrimcisi.

Üç yıllık bir çalışmanın ürünü olan site, henüz, deneme aşamasında olmasına rağmen, Facebook`un başını ağrıtacağa benziyor.

Siteyi yapanlara göre, bazı büyük sosyal medya siteleri, üzerinde 3 yıldır çalıştıkları bazı kavramları son bir kaç aydır uygulamaya almışlar, fakat taklitten öteye gidememişler.

“İlgi alanları ve aktiviteler”, Aktivitiez.net sitesinin belkemiğini oluşturuyor.

Fakat, Aktivitiez.net sorumluları, diğer sitelerdeki ilgi alanları ve aktiviteler özelliklerinin, kendilerininki yanında çok basit kaldığını savunuyorlar.

Aktivitiez.net`e kaydolurken, dünya üzerinde bulunduğunuz coğrafi koordinat girdiğiniz bilgilerden yola çıkarak otomatik olarak belirleniyor.

Daha sonra, örneğin, “Bulunduğunuz yerin 3 km yakınında ebru sanatı ya da basketbol ile ilgilenen kullanıcıları ya da takımları” aratabiliyorsunuz.

Ya da, “Çevremde bir hafta içinde gerçekleşecek tüm resim sergilerini görüntüle” …

Ya da, “5 kilometre ve daha yakınımda bulunan tüm halı sahaları görüntüle” gibi aramalar yapabiliyorsunuz.

Ortak ilgi alanını paylaşan kişiler takım kurabiliyor ve bu takımlar aralarında maç yapabiliyor.

İnsanların ve kurdukları grup ve takımların daha önce katıldıkları aktiviteler, maçlar, konferanslar, paneller ve buralarda aldıkları görevler, hangi sunumları yaptıkları/yapacakları, hangi sergileri düzenledikleri/düzenleyecekleri kayıt altına alınıyor ve kendiliğinden bir “etkinlik özgeçmişi” oluşuyor.

Siteye özel veritabanı sunucusu

Siteyi yapanlar, teknik altyapı konusunda çok iddialı: Tamamı C/C dili kullanılarak zahmetlice geliştirilen sitenin, kendine has web uygulama sunucusu, kendi dağıtık sohbet sunucusu, dünya üzerinde 12 milyondan fazla noktanın coğrafi koordinatlarını barındıran kendi coğrafi sorgulama sunucusu ve en önemlisi kendi veritabanı sunucusu bulunuyor.

Aktivitiez.net MySQL ya da Oracle gibi veritabanları kullanarak geliştirilmemiş.

Sitenin devasa veriyi tutabilmesi için, özel bir veritabanı sunucusu üretilmiş. Sıradan SQL ve NoSQL sunucularına göre yüzlerce kata varan oranda hızlı çalışabiliyor.

Resim ve video gibi büyük verilerin tutulması için, sınırsız sayıda, paralel çalışabilen, ölçeklenebilir sunucu mimarisi geliştirilmiş.

Lafı daha fazla uzatmaya gerek yok. Henüz deneme aşamasındaki siteyi :

www.aktivitiez.net

adresinde ziyaret edebilirsiniz.

En son Haberler

One Thought to “Internette Yer Yerinden Oynuyor”

  1. C/C dili sanırım yeni geliştirilmiş 🙂 O kadar anlattığınız mimari kısaca cluster olarak geçiyor bu kadar abartmaya gerek yok ayrıca load balancing yaparak citrix üzerinden bu yazdıklarınızı çok basit şekilde yapılabiliyor . Özel sunucu demişsiniz nginx/1.0.6 üzerinde php koşturup dünyada ilki başarmışsınız bizede ne olur anlatın bunu bize, biz cahiliz bilmiyoruz . Bittimi bitmedi O kadar ballandırmışsınız ki tasarım desen dünyada yok facebook resmen sizden almış tasarımı . Bitmedi Mahalle köy arayalım diyoruz şiş yazıyoruz bir gün bekliyoruz sorgu devam ediyor haklısınız özel yazılım ve özel vt kullanmışsınız . Siz bu tanıtımla devrim yaparsınız 🙂

Comments are closed.