Türkiye 2-1 Kazakistan Yendi

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu 7. maçında Türkiye, kendi sahasında Kazakistan’ı konuk etti.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanan karşılaşma 2-1’lik eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmada Milli Takımımıza galibiyeti getiren golleri 31. dakikada Burak Yılmaz ve 90+5. dakikada Arda Turan kaydetti. Kazakistan’ın tek sayısı ise 55. dakikada Ulan Konybaev kaydetti.

Bu sonucun ardından Türkiye 13 puana yükseldi. Grup sonuncusu Kazakistan ise 3 puanda kaldı.

Mücadelenin ilk dakikaları ile birlikte oyunun kontrolünü alan Millilerimiz, zayıf rakibi karşısında pozisyon üretmeye çalıştı. Volkan, Hakan Balta, Serdar, Egemen, Sabri, Emre, Selçuk İnan, Mehmet Ekici, Arda, Kazım, Burak 11’i ile sahaya çıkan Millilerimiz, Kazakistan kalesine uzaktan şutlar ve savunma arkasına atılan toplarla yüklenmeye başladı.

SELÇUK VE BURAK’IN ORTAK ÇALIŞMASI

A Milli Futbol Takımımız karşılaşmanın 31. dakikasında Burak’ın golüyle 1-0 öne geçti. Ceza sahası dışında kafasını kaldıran Selçuk İnan, kale sahası önüne çok bir pas gönderdi. Topu iyi takip eden Burak Yılmaz savunma ve kaleciden önde topa dokunarak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Golün ardından yakın arkadaş olduğu bilinen Selçuk-Burak ikilisi büyük sevinç yaşadı.

Golün ardından oyunu kontrol altına alan Millilerimiz ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıya ilk yarıdaki 11’i ile başlayan Ay-yıldızlı takımımız ikinci yarı ile birlikte Kazım, Burak ve Arda ile gole yaklaştı. Orta alanda Emre ve Selçuk’un etkili oyunu Kazakistan’a pozisyon şansı vermezken yapılan her atakta bu ikilinin ismi vardı.

ORTA YAPTI GOL OLDU

Kazakistan’ın Türkiye kalesine ender geldiği bir pozisyon Ay-yıldızlılara büyük şok yaşattı. 55. dakikada Ulan Konysbaev’in sağ kanattan ortası arka direğe yönelerek Volkan’ı geçti. Direğin içine çarpan top filelerle buluştu ve skor 1-1’e geldi.

BURAK YILMAZ PENALTI KAÇIRDI

Mücadelede dakikalar 61’i gösterdiğinde Millilerimiz penaltı kazandı. Arda’nın sol kanattan içeriye çevirmmek istediği top Kazakistan savunmasının eline çarptı ve Fransız hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Burak Yılmaz topu direğe nişanladı ve Millilerimiz mutlak bir golden oldu.

GEREKSİZ BİR KIRMIZI

Maçın son dakikalarına doğru ise karşılaşmada heyecan tavan yaptı. Üst üste ataklarla gol pozisyonu aradığımız dakikalarda Selçuk İnan rakibine yaptığı hareketin ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu kartın ardından ise mücadele 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

ARDA TURAN TARİH YAZDI

Mücadelede nefeslerin tutulduğu an… Ceza sahası yayı üzerinde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Arda Turan’ın kullandığı serbest vuruşta top baraja çarparak filelerle buluştu ve Millilerimiz Arena’da bir tarih yazdı.

İnternetspor

En son Haberler