Belediye’ye İhtiyacımız Yok

Beşikdüzü Resullü Köyü muhtarı Mustafa Demirci ile Dolanlı Köyü muhtarı Mustafa Dübüş; köylerinin Oğuz Beldesine katılmak istemediklerini belirttiler.

Köylerimizin belediye hizmetlerine ihtiyacı yoktur

Beşikdüzü ilçesinin Resullü ve Dolanlı Köyünde 17.02.2008 tarihinde Oğuz Beldesine katılıp katılmama konusunda halk oylamasına gidilmiş ve sonuç belediyeye hayır şeklinde çıkmasının ardından geçen 3 yılın ardından; köylerinin evetçi ve hayırcı diye ikiye bölündüğünü belirten Resullü Köyü muhtarı Mustafa Demirci ile Dolanlı Köyü muhtarı Mustafa Dübüş; “20 yıl süren tartışmalardan sonra sandık kurulmuştur. Köydeki tansiyonun ve tartışma yoğunluğunun sandık sonucuna göre düşmesi beklenirken katlanarak devam etmektedir. Bu sonuçlara tahammül edemeyen bir grup iki yıl gibi yakın bir sürede yeniden sandık getirilmesini istemektedirler. Bunun için muhtarlığın ve ihtiyar heyetinin haberi olmadan belde belediye başkanıyla işbirliği yaparak Kaymakamlık yoluyla Valilik Makamına başvuru yapmışlardır.”dedi. 

Her iki muhtarın AA muhabirine yaptıkları ortak açıklamada şunları söylediler: “İlgili yönetmelikte “köylerin ayrılma ve birleşme taleplerini ihtiva eden müracaatları, köy muhtarları tarafından imzalanır ve müracaata bu talebi belirten ihtiyar meclisi kararı eklenir.” Maddesi vardır. Nihayet 2008 yılında vatandaşlar imza toplamışlar ve başvuru bu şekilde yapılmıştır. Aşağı yukarı aynı vatandaşlar yeniden imza toplayarak Oğuz Belediye başkanıyla doğrudan Beşikdüzü Kaymakamlığına başvurmuşlardır. Kaymakamlık başvuruyu geri çevirmesi gerekirken Valiliğe göndermiştir. 

Oğuz Beldesi köye dönüşecek 

Köylerimizin belediye hizmetlerine hiçbir ihtiyacı yoktur. Yol, su, elektrik, dolmuş seferleri vb. gibi hizmet alanlarımız tamamlanmıştır. Okulu kapalı olan, itfaiyesi, bankası, PTT şubesi, pazar yeri olmayan belde belediyesine katılmanın hiçbir faydası bulunmamaktadır. Ayrıca 5747 sayılı, nüfusu 2000´in altına düşen belediyeleri kapatan kanunun ekli 44 numaralı listesinin 800. Sırasında yer alan Oğuz (Türkelli) belediyesi Anayasa Mahkemesi´nin de kararıyla ilk mahalli idareler seçiminde köye dönüştürülecektir. Belediyenin kuruluşunda 5700 nüfusu varken mahkeme kararıyla nüfusu 1790 olarak tescil edilmiştir. Bu oranlar belediyeye dahil vatandaşların memnun olmadıklarının kanıtıdır. Kamuoyuna duyurulur.”diye konuştular.

besikduzugazetesi

En son Haberler