Bizden Haberler 

Erdinç Kalaydan Beşikdüzüne Büyük Hizmet

BEŞİKDÜZÜ(BH)-Emekli Sosyal Bilgiler öğretmeni Erdinç Kalay muhabirliği bıraktıktan sonra yazarlığa soyunarak yoğun bir çalışma içerisine girdi.

Uzun bir zamandır hazırlık içerisinde olduğu Beşikdüzü’nün geçmişini geleceğe bağlayacak araştırma ve derlemelerinin 1.’si “Tarlası Deniz Olan Okul – Beşikdüzü Köy Enstitüsü “ ile yayın hayatına giriyor.

Yazar Kalay, ilçemizin büyük eksikliği olan tarihi ve kültürel değerleri araştırma – inceleme ve derlemelerine “Şarlı-Beşikdüzü Köylerinden 2000’e “ adlı 2. eserinin de derleme çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu söyledi. Beşikdüzü Öğretmen Okulu’nun buluşma günleri etkinliklerinin ortaya çıkardığı tarihi bir gerçeğin boşluğunu doldurmak amacıyla “1955- 1976 Beşikdüzü Kız İlk Öğretmen Okulu Mezunları” albümü ile birlikte “Anılarla Beşikdüzü Kız İlk Öğretmen Okulu” adlı eserinin de çalışmalarına başladığını söyledi.

Bu çalışmalarının basılması için arkadaşımız Kalay, Beşikdüzü sevdalısı iş adamlarımızdan destek bekliyor.

Bu çalışmalarıyla ilçemizin kaybolan değerlerini araştırarak derleyen arkadaşımıza Yeşilkıyı Gazetesi olarak destek veriyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

En son Haberler