Son Dakika Yöresel Haberler 

Trabzon’da Çanakkale Etkinlikleri Başladı

75775Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü münasebetiyle Trabzon Belediyesi tarafından düzenlenen “Çanakkale Savaşı” müzesi açılarak Çanakkale konulu tiyatro oyunu sergilendi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde yapılan etkinliğin açılışına Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Trabzon Belediye Meclis Üyesi Seyfullah Kınalı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Köse, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Gümrükçüoğlu ve beraberindekiler açılışından ardından Çanakkale Savaşının canlandırıldığı müzeyi gezdi.

Açılışta yaptığı konuşmada Başkan Gümrükçüoğlu, atalarımızın Çanakkale Savaşı sırasında olduğu gibi bugünde tüm Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde tek bir bütün olması gerektiğini ifade ederek, ”Bir sanatçımızın da söylediği gibi Çanakkale Savaşı milletimizin tüm dünyaya karşı istiklalini, namusunu, bağımsızlığını, bayrağını, dinini ve imanı savunduğu eşi benzeri olmayan bir mücadele örneğidir.

O gün anneler on beş yaşındaki çocuklarını kınalayarak cepheye gönderdiler.

O askerlerimiz gözlerini kırpmadan canlarını verdiler. Onun için siz, biz hepimiz onlara layık olmalıyız. Söylendiği gibi orada doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile tüm Türkiye hep beraber ve bir bütün olarak mücadele etmişiz.

O gün bütün vatan topyekun ayağa kalkmış işgalcilere karşı destan yazmıştı. Bugün bizde 75 milyon insanı ile birlikte biz biriz beraberiz, Türkiyeyiz diyebilmeliyiz. Bu bilinçle tek vatan tek millet, tek devlet ve tek bayrak olduğumuzu tüm dünyaya göstermeliyiz” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu “Dönmeyi Düşünmediler” adlı tiyatro oyununu seyretmesinin ardından Özel Candan Koleji öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale konulu resim sergisini gezdi.

Öte yandan, 4-7 Mart tarihleri arası devam edecek etkinlik boyunca sergilenen tiyatro oyunu gündüz seansları ile öğrencilere, akşam 19.00 seansıyla ile de tüm Trabzonlulara açık olacak.

Haber 61

En son Haberler