Son Dakika Yöresel Haberler 

Bir Taşla İki Kuş Vuralım

Beşikdüzü İlçesi’ne bağlı Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Zülkif Dilli yaptığı basın açıklamasında BESTT Otel’in ilçeye kazandırılması için önerilerde bulundu.

2013 yılının ilk basın açıklamasına başlamadan önce Yeşilköy’e ve Yeşilköy halkına teşekkür eden Başkan Zülküflü Dilli, “ Belediyemizin kapanacak olmasına rağmen çok büyük bir duyarlılık göstererek beldemizin nüfusunun azalmasının önüne geçmek için bazı vatandaşlarımız nüfuslarını beldeye aldırdılar. Bu nedenle 2013 yılında maddi kaybımız olmayacaktır. Kendilerine buradan huzurlarınızda teşekkür ediyorum. “ dedi.

BİR TAŞLA ÜÇ KUŞ VURULABİLİR

Başkan Dilli açıklamasına şöyle devam etti: “ Bilindiği gibi son günlerde basın- yayın organlarında BESTT Otel’in satılmasıyla ilgili konuşmalar var. Beşikdüzü Belediye Başkanı ve AK Parti İlçe Başkanı çeşitli diyaloglar yaşanıyor. Bence bunların hiç biri olmadan otel konusuna her iki tarafın da çözüm üretmeleri gerekiyor. Bana göre oteli satmadan ilçeye tekrar kazandırmanın çözüm yolları vardır. Bu konuda önerim, BESTT Otel’i satmadan 49 yıllığına bir anlaşma karşılığında Üniversiteye verip bir taşla üç kuş vurmaktır. Bunun birisi Uygulamalı Turizm Meslek Yüksekokulu ki, bu yapıldığında Beşikdüzü hem bir turistik otel kazanacak, hem de otel satılmamış olacak, işçiye para vermeyecekler ve bir de üniversite kazanmış olacağız. Böylece otelin mülkiyeti de belediyede kalmış olacak. “

 

TRAFİK HASTANESİ OLARAK DA AÇILABİLİR

Başkan Dilli diğer önerisi konusunda ise şu açıklamayı yaptı: “ Milli eğitim Bakanlığı’na bağlı ‘Hizmet içi Eğitimi ‘ konusudur ki; bu da yılın 12 ayında Milli Eğitim Bakanlığı’nın bünyesinde hizmet içi eğitimi verebilecek bir yer olarak açılması lazım. Otelin alt kısmı hem hizmet içi eğitim merkezi, hem de öğretmenevine tahsis edilmelidir. Dahası, Samsun- Hopa arasında ve bu bölgede Trafik Hastanesi yok. Sözün kısası BEST Otel, Trafik Hastanesi olarak da açılabilir. Bu binayı orada çürütmektense çeşitli alternatifler üretip hizmete sunmanın yoluna bakmaları lazım. Bu önerdiklerim benim gelecekteki projelerim içindedir. Bir yandan Turizm Yüksekokulu kazanacağız, binamızı satmayacağız, hiç masraf etmeden öğrencilerimize hizmet vereceğiz.  “

 

BEŞİKDÜZÜSPOR’A SAHİP ÇIKILMALI

Başkan Dilli son olarak, “ Beşikdüzü’nde atıl vaziyette duran bir sürü arsa var. Bu gün Beşikdüzü’nün en güzel reklamını Beşikdüzüspor yapıyor; ama Beşikdüzüspor’a idare heyeti, belediye başkanı, bizler, vatandaş olarak gerekli önemi vermiyoruz. İlçeden giden adliyenin 900 metrekare arsasını Beşikdüzüspor’a verip futbol sahasının yan tarafında Beşikdüzüspor’a güzel bir tesis yapılmalıdır. Öyle görünüyor ki bu kulüp sahip çıkılmazsa düşecek. Düşmeden, Büyükliman Bölgesi’nin en iyi reklamını yapan bu kulübe bir an önce sahip çıkmamız lazım. Ayrıca Meslek Yüksekokulu’nun yan tarafında atıl vaziyette duran Anadolu Öğretmen Lisesi’ne ait eski lojmanlar ve arsalar var. Bu arsaların acilen Meslek Yüksekokulu’na devredilip, oranın da 4 yıllık fakülte haline, büyük bir kampus haline getirilmesi sağlanmalıdır. Böyle boşu boşuna ben onu yaptım, sen bunu yapmadın demek yerine proje üretip mevcut belediye bunların takibini yapmalıdır diye düşünüyorum. Ayrıca Beşikdüzü Belediyesi’nde görevli memur arkadaşlara da buradan seslenmek istiyorum: Bundan sonra daha korkmalarına gerek yok. Gelişmişlik derecesi büyükşehir kanunu ile beraber düzelmiştir. Büyükşehir kanunu ile köy nüfusları da ilçeye dahil olacağından ilçeye 10 bin nüfus üzerinden para gelecektir. Bu gelecek olan para da ikramiyelerini ve maaşlarını almalarına yetecektir. Hiç kimse şu anda otel satılmadı diye üzülmesin. Gelecekte kim belediye başkanı olursa olsun bu paralar ödenecektir. Bu müjdeyi de buradan kendilerine vermiş oluyorum. “ şeklinde konuştu.

besikduzugazetesi.com

En son Haberler