Beşikdüzü’nde Ocak Ayında 106 Araç Trafikten Men Edildi

Beşikdüzü Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliği Tarafından Yapılan Kontrollerde, Ocak Ayı İçerisinde 106 Araç Trafikten Men Edilirken, 494 Araç Sürücüsüne de 69 Bin 133 Tl 75 Krş Para Cezası Uygulandı.

Beşikdüzü Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amir V. Turhan Karabel, yaptığı açıklamada, Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliği tarafından ocak ayı içerisinde yapılan denetimlerde bin 726 aracı kontrol ettiklerini, bunlardan 106 araç trafikten men edilirken, 494 araç sürücüsüne de 69 bin 133 TL 75 Krş para cezası uygulandı. Karabel, ayrıca, denetimlerde, çeşitli nedenlerden dolayı hatalı bulunan sürücülerin de ehliyetine geçici süre el konulduğunu da söyledi. Karabel, iki saat öğleden önce, iki saat öğleden sonra olmak üzere toplam, günde 4 saatlik radar denetimi yaptıklarını, ceza yazdıkları araçların yüzde 80’ini kamyonetlerin oluşturduğunu kaydetti. Bunun da vatandaşların yanlış bilgilendirilmesinden ve ya televizyon kanallarını yanlış takip etmesinden kaynaklandığı söyleyen Karabel; şunları ifade etti:

“1 Eylülden itibaren hız limitleri değişti. Kamyonet dibi, Wolksvagen, Kedi, Reno Kango, Fiat Doblo gibi bu tür araçların ruhsatlarında kamyonet yazdığı için hız limitleri 80 km’den 85 km hıza yükseldiğini, ancak yapılan yüzde 10’luk toleransla beraber en fazla yapabilecekleri hız limitinin 93 km olduğunu söyledi. 94 km hızla giden sürücüler ise ceza yediğinde vatandaşlarımız hız limitinin 110 km’ye çıktığını bildiklerini ifade ettiklerini belirten Karabel, bu nedenle memur arkadaşlarla tartışmaya girdiklerini aktardı.”

Karabel, sürücülere uyarılarda bulunarak, “Vatandaşlarımız ruhsatlarında kamyoneti tipi yazan araçlarının 93 km hız limiti olduğunu bilsinler, 110 km hızı sadece hususi otolar için geçerli. Kamyon, kamyonet denetimlerinde ise arkadaşlarımız sürücülere uyarıda bulunuyor.” diye konuştu.

Yapılan denetimlerde ise sürücüler, emniyet kemerini kullanmanın yaygınlaştığını, fakat yeni nesil gençlerin ise araçlarının içerisi görünmeyecek derecede siyah renkli filmle kapladıklarına işaret eden Karabel, “Bu da kanunun 30 Taksim 1B maddesinden arkadaşlar 140 TL ceza yazıyorlar. Kimi gençler, ‘bilmiyorduk, biz genciz, idare et’ yoluna gidiyorlar, ama sonuçta biz trafiğin denetleyicisiyiz. Film çekilmiş araçlar yasal olarak yasak, çünkü bu araçlar için gaspı var, asayiş ve terör yönünden yasak.” şeklinde konuştu. Uygulamalar esnasında sürücüler, araçların çevreyi rahatsız eden ekzoslara 140 TL ceza yazıldığını belirtti.

Karabel, ayrıca, 2010 yılı içerisindeki kaza oranlarında bölge sınırları içerisinde 2010 yılında 23 maddi hasar meydana geldiğini, 11 yaralanmalı kaza meydana geldiğine işaret etti. Karabel, şöyle devam etti: “Biz isteriz ki hiç kaza olmasın, sürat yapmasınlar, ölümlü kazalar ve yaralanmalı kazalarda bizimde canımız sıkılıyor. Kaza olmaması için denetimlerimizi aksatmıyoruz, tek söyleyeceğim ‘hız felakettir, hızdan uzak dursun sürücüler.”

CHA

En son Haberler