İkinci lig topçusu kadar kazanmıyorum
İkinci kez Dünya Şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu, ikinci lig futbolcusu kadar para kazanmadığını belirterek, “Ama ben yine de mutluyum. Sevdiğim işi yapıyorum” dedi.
Dünya Supersport Şampiyonası’nda 2007 yılından sonra 2010 yılında da şampiyonluk kupasını kaldıran Kenan Sofuoğlu, fanatik bir Trabzonsporlu. Sakarya doğumlu olmasına karşın annesinin Trabzon’un Tonya, babasının ise Of ilçesinden olduğunu söyleyen Kenan, Trabzonspor Dergisi’ne önemli açıklamalar yaptı. Sakarya’da bir Trabzonlu gibi yaşadığını belirten Kenan, “Yurt dışında 8 yıldır 54 numarayla yarışıyorum. Onu değiştirmedim ama Türkiye’deki yarışlarda 61 numarayı taşıyacağım. Eski bir şampiyon olan ancak hayata gözlerini yuman ağabeyim Sinan Sofuoğlu, tam bir Trabzon hastasıydı” diye konuştu.
Fatih’i örnek alıyorum
Kendisine örnek olarak Fatih Sultan Mehmet’i örnek aldığını da ifade eden Kenan Sofuoğlu, “Hiçbir zaman bir sporcuyu kendime idol olarak seçmedim. Acaba onlar benim geldiğim yerden gelseler, bu kadar dayanabilirler miydi? Avrupalılar’ın her türlü imkanları önlerinde. Rossi ve diğerleri, yapılmış hazır yollarda yürüdüler. Ben ise yolları yaparak, açarak geldim. Örnek aldığım kişi, Fatih Sultan Mehmet. Bunun nedeni 21 yaşında yüzlerce yıldır fethedilemeyen İstanbul’u fethetmesi. Ben de henüz o yaşlardayım, 22 yaşında Dünya SuperSport şampiyonu oldum” dedi.
Babasına borçlu
Ailesinin ilk yıllarda motor sürmesine çok karşı çıktığını da ifade eden Sofuoğlu, “Bahattin ağabeyim sakatlanınca motor boşta kaldı. Ben de babama yalvardım ve motorla katıldığım ilk amatör yarışta birinci oldum. Hikayem de böyle başladı. Motosiklete yönelmemin sebebi, ağabeylerimin sürekli motosiklet kullanmaları ve babamın motosiklet tamir dükkanının olmasıydı. Şunu açıkça söyleyebilirim; babamın bir restoranı olsaydı ya da devlet memurluğu yapsaydı bugün ben dünya şampiyonu olamazdım” diye konuştu.
Ağabeyinin vefatı etkiledi
Sinan ağabeyinin vefatının ardından ilginç olaylar yaşadığını da ifade eden Kenan Sofuoğlu, ”Vefattan sonra derecelerim düymeye başladı ki, yarışlar moral işidir. Moralim bozuktu. Sıkıntım şuydu; ‘bana da bir şey olursa annem, babam ne yapar? Dikkat edeyim, düşmeyeyim de annem, babam görmesin’ diye
düşünüyordum. İtalya’da geçirdiğim kaza bana biraz rahatlık verdi. O çok büyük bir kazaydı. Zaten başına bir şey gelecekse, önüne geçemiyorsun. Babam bu yönde bir tepki vermedi bana. Annem sürekli, ‘dikkatli ol’ diyor. Ama ‘yarışma’ diye bir şey çıkmadı ağzından” dedi.
Ailesi çok destek oldu
Türkiye’de bu sporun bilinmediğini de söyleyen Kenan, “İlk yılımda yarışabilmek için 20 bin Euro harcadım. Bu para bizim için çoktu. İşyerimiz vardı. Bütün motosikletlerimizi sattık. Daha sonra her yıl normal şartlarda 300 bin Euro civarında sponsor gelirine ihtiyacım vardı. Hiçbirini bulamıyorduk. Ama çok başarılı olduğum için de takımlar benden vazgeçmiyordu. Yıllarca bu işten para kazanmadım. Uçak masraflarımı ailem zar zor karşılıyordu. Karavan kiralıyordum, karavanda kalıyordum o şekilde orada yaşamaya çalışıyordum. Tabii şampiyonluk sonrası işler değişti. Tarihte rekor 7 yarıştı, bir sezonda 8 yarış kazandım. Tüm bunların sonunda ne kazandın diye geriye dönüp bakarsan, ikinci ligdeki bir futbolcu bile benden daha fazla para kazanıyor. Ama ben bu durumumdan memnunum. Çünkü sevdiğim işi yapıyorum” dedi.
Fanatik